Το νέο Montblanc Heritage Egyptomania.

Η Montblanc για την Heritage συλλογή της, ανέσυρε ιδέες από το μεγαλείο του Αιγυπτιακού πολιτισμού, στηριζόμενη στη γεωμετρία και την αρχιτεκτονική των Αιγυπτίων επαναπροσδιορίζοντας αυτές τις αξιόλογες εκδόσεις της χρησιμοποιώντας έναν σύγχρονο σχεδιασμό με τεχνικές καινοτομίες.

Το 2020, το πολυτελές brand αποφάσισε να επανεξετάσει το λεγόμενο Montblanc “Egyptian Fountain Pen” από την δεκαετία του 1920, αποτίοντας φόρο τιμής στον θρυλικό Αιγυπτιακό πολιτισμό χρησιμοποιώντας την εμπειρία των Αιγυπτίων στη γεωμετρία και την αρχιτεκτονική. 

Πηγαίνοντας πίσω το χρόνο, ο δυτικός κόσμος επηρεάστηκε από τον αιγυπτιακό πολιτισμό, έναν από τους παλαιότερους πολιτισμούς στον πλανήτη.

Ολόκληρος ο παγκόσμιος πολιτισμός επηρεάστηκε από τη μαγεία του Αιγυπτιακού σε όλους τους τομείς, ειδικά στην αρχιτεκτονική. Έτσι και η Montblanc, επηρεασμένη και από το “Egyptian Fountain Pen” κυκλοφόρησε την πιο σύγχρονη, και elegant έκδοσή του. Τα σχεδιαστικά στοιχεία του νέου στυλό δημιουργήθηκαν σε συνεργασία με έναν ειδικό στην Αιγυπτιολογία.

Το πρώτο στυλό που δημιούργησε είναι το Heritage Egyptomania Resin, το οποίο έχει οκταγωνικό καπάκι με αυθεντικά ιερογλυφικά. Διαθέτει vintage εξαρτήματα με επίστρωση χρυσού και μύτη από χρυσό 14 καρατίων. Η άλλη εκδοχή ονομάζεται Heritage Egyptomania Doué. Διαθέτει επίσης οκταγωνικό καπάκι από πολύτιμη μαύρη ρητίνη με αυθεντικά ιερογλυφικά, vintage εξαρτήματα και μύτη από χρυσό 14 καρατίων. Τα ιερογλυφικά προέρχονται από ένα απόσπασμα του «Βιβλίου των Νεκρών» του Hunefer, ενός βασιλικού γραφέα που έζησε τον 19ο αιώνα (1300 π.Χ.)

Το στυλό αυτό είναι διακοσμημένο με ένα σύνολο αυθεντικών ιερογλυφικών που μεταφράζουν τη λέξη “Montblanc”, ενώ τα σύμβολα μεταφράζονται σε “λευκό πέτρινο βουνό”. Υπάρχουν δύο εκδόσεις του νέου στυλό Montblanc Heritage Egyptomania, το καθένα είναι διαθέσιμο ως στυλό και στυλό rollerball.