Τα πιο διάσημα Ζαφείρια στον Κόσμο!!

Το μεγαλύτερο μπλε ζαφείρι στον κόσμο

 Ένας από τους πιο σπάνιους πολύτιμους λίθους ανακαλύφθηκε στη Σρι Λάνκα τον Αύγουστο του 2015, εντυπωσιάζοντας τους γεμολόγους,   αλλά  και όλους τους λάτρεις της υψηλής κοσμηματοποιίας. Πρόκειται για το μεγαλύτερο μπλε ζαφείρι του κόσμου, με βάρος 1.404,49 καράτια, το   οποίο ανακαλύφθηκε σε ορυχείο της πόλης Ρατναπούρα, γνωστή και ως πόλη των πολύτιμων λίθων.

 Εκτός από το βάρος του, το μπλε ζαφείρι εντυπωσιάζει και με τον τρόπο που το φως αντανακλάται στους παγιδευμένους του κρυστάλλους,   εμφανίζοντας στην επιφάνεια ένα αστεροειδές σχήμα με έξι γωνίες. Το μπλε ζαφείρι-αστερίας, ο υπερπολίτιμος αυτός λίθος, δημιουργήθηκε στα   υψίπεδα της Σρι Λάνκα, μέσα σε βράχους από γρανίτη και για να αποκτήσει αυτό το μέγεθος, οι ειδικοί εκτιμούν ότι πέρασαν εκατομμύρια   χρόνια.

 Σύμφωνα με τους γεμολόγους του Κολόμπο, οι οποίοι πιστοποιούν την αυθεντικότητα των πολύτιμων λίθων, παγκοσμίως, το συγκεκριμένο οβάλ   ζαφείρι με το βαθύ μπλε χρώμα αξίζει τουλάχιστον 100 εκατομμύρια δολάρια, ενώ θα μπορούσε εύκολα να πωληθεί έως και 175 εκατομμύρια  δολάρια. Το πόσα χρήματα πλήρωσε ο ιδιοκτήτης του για να το αποκτήσει, δεν έγινε ποτέ γνωστό, αν και ο ίδιος ήξερε από την πρώτη στιγμή που το είδε, ότι κρατούσε στα χέρια του το μεγαλύτερο ζαφείρι στον κόσμο.Ο ιδιοκτήτης του μπλε ζαφειριού, ο οποίος δεν έχει αποκαλύψει την ταυτότητα του, είχε δηλώσει ότι το ζαφείρι ήταν τόσο μεγάλο που δεν θα μπορούσε ποτέ να γίνει μέρος κάποιου κοσμήματος, παρά μόνο να αποτελέσει ένα ανεκτίμητο μουσειακό έκθεμα. Το ονόμασε «Αστέρι του Αδάμ», γιατί, σύμφωνα με τη μουσουλμανική θρησκεία, ο προφήτης Αδάμ είχε καταφύγει στην περιοχή της Σρι Λάνκα όταν ο Θεός τον εξόρισε από τον Κήπο της Εδέμ.

Το πιο διάσημο δαχτυλίδι βασιλικών αρραβώνων

 Ένα από τα πιο διάσημα δαχτυλίδια με ζαφείρι, αλλά σαφώς με πολύ λιγότερα καράτια από το μεγαλύτερο του κόσμου, ήταν αυτό της   πριγκίπισσας Νταϊάνα. Είχε «μόλις» 12 καράτια βάρος και μια μεγάλη ιστορία, καθώς με αυτό επισφραγίστηκε η πρόταση γάμου που της έκανε ο   πρίγκιπας Κάρολος το 1981. Το συγκεκριμένο μονόπετρο με το μεγάλο μπλε ζαφείρι στο κέντρο, ήταν διακοσμημένο περιμετρικά με 12   μικρότερα  διαμαντάκια. Όπως λένε, η ίδια η Νταϊάνα είχε επιλέξει το συγκεκριμένο δαχτυλίδι γιατί της θύμιζε έντονα το δαχτυλίδι αρραβώνων   της μητέρας της.

 Σχεδόν 30 χρόνια μετά, με το ίδιο δαχτυλίδι έγινε η πρόταση γάμου του πρίγκιπα Ουίλιαμ προς την Κέιτ Μίντλεντον. Από τότε, τη συνοδεύει σε   κάθε της δημόσια εμφάνιση, κερδίζοντας τις εντυπώσεις και μένοντας στην ιστορία ως το πιο διάσημο δαχτυλίδι βασιλικών αρραβώνων. 

 Το Αστέρι της Ινδίας

 Εντυπωσιακό και ανεκτίμητο, το αστέρι της Ινδίας είναι ένα ζαφείρι-αστερίας 563,35 καρατίων και ένας από τους μεγαλύτερους πολύτιμους   λίθους  στον κόσμο. Είναι σχεδόν αψεγάδιαστο και ξεχωρίζει, όχι μόνο για το βάρος του, αλλά και για το γεγονός ότι και στις δυο του πλευρές   σχηματίζονται τα περίφημα εξάγωνα αστέρια. Η εξόρυξή του έχει γίνει στη Σρι Λάνκα και σήμερα βρίσκεται στο Αμερικανικό Μουσείο Φυσικής   Ιστορίας στη Νέα Υόρκη.

 Το Αστέρι της Βομβάης

 Με βάρος 182 καρατίων, το αστέρι της Βομβάης είναι ένα πανέμορφο μπλε ζαφείρι, το οποίο επίσης προήλθε από ορυχείο της Σρι Λάνκα. Στις   αρχές του 20ου αιώνα είχε δοθεί ως δώρο στην ηθοποιό ταινιών βωβού κινηματογράφου Μέρι Πίκφορντ, από τον σύζυγό της, Ντάγκλας   Φέρμπανκς. Σήμερα, στεγάζεται στο Εθνικό Μουσείο Φυσικής Ιστορίας της Ουάσιγκτον. Το συγκεκριμένο μπλε ζαφείρι έδωσε το όνομά του και   στο δημοφιλές βρετανικό τζιν Bombay Sapphire.

Το ζαφείρι είναι αδιαμφισβήτητα ένας από τους πιο εντυπωσιακούς πολύτιμους λίθους, ο οποίος κοσμεί υπέροχα δαχτυλίδια, κολιέ, σκουλαρίκια και βραχιόλια. Περιηγηθείτε κι εσείς στον μαγικό τους κόσμο! Επισκεφθείτε τα καταστήματά μας για να θαυμάσετε από κοντά τις μοναδικές συλλογές κοσμημάτων με ζαφείρι OROeORA PRINTEZIS.