Ιστορία των Ρολογιών

κάπως έτσι ξεκίνησαν όλα!

A.LANGE & SOHNE

H Lange ιδρύθηκε το 1845 από τον Ferdinand Adolph Lange στην πόλη Glashütte, του ανατολικού κράτους της Σαξονίας. Όσο ο Ferdinand ήταν εν ζωή αλλά και μετά το θάνατό του, βγήκαν στην παραγωγή υψηλής ποιότητας ρολόγια τσέπης (από τους γιούς του Emil & Richard).Τα καλύτερα προϊόντα τους είχαν το σήμα “1Α”.’Επειτα από γενιές της οικογένειας ,η εταιρεία συνέχισε να παράγει ρολόγια τσέπης και όπως πολλοί ωρολογοποιοί ,παρήγαγαν και ρολόγια χειρός μεγάλου μεγέθους, που χρησιμοποιήθηκαν από τους Γερμανούς αεροπόρους στον Β’ Παγκόσμιο πόλεμο. Το 1948, η μεταπολεμική σοβιετική διοίκηση , απαλλοτρίωσε την ιδιοκτησία της εταιρείας και η Lange σταμάτησε τη λειτουργία της. Ωστόσο το 1990,μετά την κατάρρευση της Ανατολικής Γερμανίας, ο δισέγγονος του ιδρυτή Walter Lange, μαζί με το διευθυντικό στέλεχος της βιομηχανίας ρολογιών Günter Blümlein, αποκατέστησε την εταιρεία .Σε αυτό συνέβαλαν και αρκετές ωρολογοποιίες όπως η IWC & Jaeger Le Coultre. Η Lange επαναλειτούργησε το 1994 στην Glashütte, παρουσιάζοντας την πρώτη σειρά από ρολόγια χειρός. Σήμερα είναι μέλος της Richmont και τα ρολόγια πωλούνται σε όλο τον κόσμο.

ANONIMO

Η Anonimo ιδρύθηκε το 1997 στη Φλωρεντία  της Ιταλίας. Το 2013, μετονομάστηκε σε Anonimo S.A και μετέφερε τις εγκαταστάσεις της στην Ελβετία. Τα ρολόγια της  Anonimo είναι γνωστά για τις (εξ’ ολοκλήρου χειροποίητες) χάλκινες κάσες τους, συνδυάζοντας τον μοναδικό ιταλικό σχεδιασμό με την ελβετική ακρίβεια και αξιοπιστία.

AUDEMARS PIGUET

Οι ρίζες της Audemars Piguet χρονολογούνται από το 1874,όταν ο Jules Louis Audemars (23 ετών) και ο Edward Auguste Piguet (21 ετών), άρχισαν μετά την αποφοίτησή τους να εργάζονται από κοινού στην ωρολογοποιία Vallée de Joux. Το εμπορικό σήμα Audemars Piguet, καταχωρήθηκε το 1882.Ωστόσο η εταιρεία ιδρύθηκε επίσημα 7 χρόνια μετά. Μετά τον θάνατο των Audemars και Piguet, η εταιρεία σταδιακά μεγάλωσε και έγινε πιο διάσημη. Ενώ η επιτυχία της εταιρείας αυξανόταν, έγιναν πελάτες της οι Tiffany & Co η Cartier και η Bulgari, οι οποίες μετονόμαζαν και πουλούσαν τα ρολόγια με τις δικές τους επωνυμίες. Το 1925 η Audemars Piguet παρουσίασε το λεπτότερο ρολόι τσέπης στον κόσμο (1.32mm) και το 1928 δημιούργησε το πρώτο ρολόι skeleton.Οι πωλήσεις αυξήθηκαν τη δεκαετία 1940-50 και μαζί με την Jaeger Le Coultre σχεδίασε το λεπτότερο αυτόματο μηχανισμό. Το 1972 ο Gerald Genta, σχεδιάζει το “Royal Oak”, που θεωρείται ότι άνοιξε το δρόμο για τα πολυτελή ατσάλινα ρολόγια. Η Audemars Piguet θεωρείται μία από τις 3 μεγαλύτερες ελβετικές ωρολογοποιίες. Όλα της τα ρολόγια με “in house”μηχανισμούς κατασκευάζονται με την παραδοσιακή χειροποίητη τεχνική. (26.000 ρολόγια ετησίως).

AVIATOR

Ο άνθρωπος, είχε πάντα σαν όνειρο να πετά. Η ιστορία της εν δυνάμει αεροπορίας, η οποία ξεκίνησε στην αρχή του 1900, είναι αδιαμφισβήτητα συνδεδεμένη με αυτή των ρολογιών χειρός. Στην δυσκολία τους οι αεροπόροι, να ελέγχουν τα ρολόγια τσέπης τους κατά τη διάρκεια της πτήσης, βρήκαν τη λύση στα ρολόγια χειρός, τα οποία τους επέτρεπαν να έχουν και τα 2 χέρια στο πηδάλιο. Η εταιρεία Aviator δημιουργήθηκε στη Ρωσία που φημίζεται ιστορικά για την αεροπορία της και τους θαρραλέους πιλότους της. Από το 2000 η Aviator έχει προμηθεύσει με ρολόγια διασώστες, πιλότους και το στρατό ξηράς, χτίζοντας την εξαιρετική φήμη της για πάνω από μία δεκαετία σε Ευρώπη, Ασία και Αμερική. Από το 2006 η Aviator είναι επίσημος χορηγός της Ρώσικης αεροβατικής ομάδας “Swift”,οι πιλότοι της οποίας πετούν τα θρυλικά πολεμικά αεροσκάφη MIG-29 .