Ανακαλύψτε το Carl Brashear Limited Edition της ORIS

Carl Brashear Limited Edition της ORIS.

Τι σχέση έχει ένα ρολόι της ελβετικής Oris με έναν δύτη από την Αμερική; Πολύ μεγάλη!  Η  Oris κυκλοφόρησε το Carl Brashear 401 Limited Edition, το οποίο δημιουργήθηκε για να τιμήσει τον σπουδαίο δύτη Carl Brashear! Πρόκειται για τον πρώτο Αφροαμερικανό δύτη στο Αμερικανικό ναυτικό. Αποφοίτησε από το πρόγραμμα κατάδυσης του Πολεμικού Ναυτικού το 1954, παρά το γεγονός ότι αντιμετώπισε διακρίσεις λόγω της φυλής του. Η τόλμη και το θάρρος του έγραψαν ιστορία γι’αυτό και η Oris τον τίμησε, αφιερώνοντας του ένα εκπληκτικό ρολόι.

Το Carl Brashear 401 Limited Edition είναι κατασκευασμένο με τέτοιο τρόπο ώστε να μοιάζει με ρολόι κατάδυσης μιας άλλης εποχής. Το design του, το χρώμα του και όλες οι λεπτομέρειες του το καθιστούν ξεκάθαρα ένα vintage κομμάτι. Δεν είναι ένα πραγματικό “ρολόι κατάδυσης”, παρότι είναι αφιερωμένο σε έναν σπουδαίο δύτη! Ωστόσο είναι πολύ καλό για θαλάσσια σπορ και έχει ένα ακόμη πολύ σημαντικό πλεονέκτημα: εξαιρετική ορατότητα! Μπορεί η αντοχή του στο νερό να μην είναι μεγάλη αλλά το καντράν του είναι τρομερά ευανάγνωστο.

Το Carl Brashear 401 Limited Edition είναι πανέμορφο χωρίς να χρειάζεται κάποια περίτεχνη διακόσμηση για να το κάνει εντυπωσιακό. Αυτή είναι η μαγεία του. Παρότι κουβαλάει την γοητεία παλιών χρόνων παραμένει πολύ ανθεκτικό στις γρατζουνιές και στα χτυπήματα, όπως κάθε σύγχρονο ρολόι. Επίσης, χρησιμοποιεί την κίνηση 400 της Oris, η οποία είναι μια εσωτερική κίνηση που αναπτύχθηκε πλήρως από την Oris, ενώ ενσωματώνει τα μικρά δευτερόλεπτα στις 6 η ώρα. Η πιο σημαντική, όμως, λειτουργία του είναι ότι διαθέτει ένα τεράστιο απόθεμα ισχύος 120 ωρών!

Το ρολόι της Oris είναι ένας μικρός φόρος τιμής στην ζωή του σπουδαίου Carl Brashear. Αν είστε λάτρης της ελβετική ωρολογοποιίας και αυτής της θρυλικής προσωπικότητας των μεγάλων καταδύσεων, θα πρέπει να βιαστείτε! Το Carl Brashear 401 Limited Edition κυκλοφορεί μόνο σε 2.000 κομμάτια. Αξίζει αναμφισβήτητα να το έχετε στην συλλογή σας γιατί πρόκειται για ένα πραγματικά σπάνιο ρολόι με λαμπρή ιστορία. Βρείτε το μαζί με άλλα υπέροχα μοντέλα της Oris μόνο στο oroeora.gr!