Ανακαλύψτε τα Seiko 5 Sports του διεθνούς φήμης Graphic designer Κosuke Κawamura

Το Seiko 5 Sports είναι ένα έργο τέχνης με την υπογραφή του διεθνούς φήμης Graphic designer Κosuke Κawamura

Η Seiko για ακόμη μια φορά πρωτοπορεί και μας παρουσιάζει κάτι παραπάνω από ένα απλό ρολόι, σε μια συνεργασία έκπληξη με τον διεθνούς φήμης Graphic designer και collage artist Κosuke Κawamura. Αποτέλεσμα της σύμπραξης αυτής είναι το νέο Seiko 5 Sports limited edition, το οποίο βασίζεται στις δημιουργίες του Ιάπωνα, ο οποίος φέρνει την τέχνη του κολάζ στην δημιουργία ενός μοναδικού ρολογιού, με ξεχωριστή αισθητική.

Αισθητική πρωτοπορία

Γεννημένος στη Χιροσίμα το 1979, ο Κosuke Κawamura ξεκίνησε ως γραφίστας τα έργα του στις αρχές της δεκαετίας του 2000 κερδίζοντας αμέσως τις εντυπώσεις σε παγκόσμιο επίπεδο, κάτι που τον οδήγησε σε συνεργασίες με εταιρείες όπως οι adidas, G- shock, Uniqlo, Gundam, Evangelion, AKIRA και άλλες. Η επιτυχία του έγκειται στο γεγονός πως κατάφερε από τις απαρχές της καριέρας του να δημιουργήσει ένα προσωπικό και άμεσα αναγνωρίσιμο στυλ ,με βάση το κολάζ. Ξεκίνησε αρχικά με ψηφιακά κολάζ χρησιμοποιώντας Photoshop και Illustrator, αλλά προχώρησε προς την παραδοσιακή μέθοδο τεμαχισμού περιοδικών με το έργο του να είναι σε μεγάλο βαθμό εμπνευσμένο από τον Αμερικανό καλλιτέχνη Winston Smith.

Η τεχνοτροπία αυτή γίνεται το εφαλτήριο του Κosuke Κawamura στο να εισάγει μετανεωτερικά στοιχεία στην διαμόρφωση ενός ρολογιού χρησιμοποιώντας όμως παράλληλα και τα κλασικά στοιχεία από τα vintage ρολόγια Seiko της δεκαετίας του 1960 και του 1970…Αποτέλεσμα τα απόλυτα fashionable Seiko 5 Sports Kosuke Kawamura SRPJ41 και SRPJ43.

Ο Kawamura δημιούργησε ένα ωρολογιακό κολάζ, ένα mash-up ουσιαστικά, επιδιώκοντας να συνδυάσει βασικά στοιχεία από τα ρολόγια Seiko της δεκαετίας του ’60 και του ’70, παίρνοντας παράλληλα τη σιλουέτα του από μοντέλα SKX της δεκαετίας του 1990. Οι τολμηρές επιλογές, συμπεριλαμβανομένων των πλαισίων από σκακιέρα και των φιμέ διαφανών καντράν που αποκαλύπτουν τον ιαπωνικό/αγγλικό τροχό ημέρας, δημιουργούν μια αλάνθαστη εικόνα του κλασικού αθλητικού ρολογιού. Το πράσινο και πορτοκαλί μοντέλο SRPJ41K1 περιορίζεται σε μόλις 3.000 τεμάχια, ενώ το μοντέλο SRPJ43K1 πράσινο και γκρι στα ακόμη λιγότερα των 500. Και τα δύο φέρουν την υπογραφή του Kawamura στο πίσω μέρος της θήκης και συνοδεύονται από μια αφίσα σχεδιασμένη από τον Kawamura.